Ellies historia!

          Publicerad 2009-03-31, 10:13:30 / ♥ Hunden Ellie

Ska ta historien från början, kan tyvärr inte visa några bilder, vi kom hem så sent igår och klev upp imorse med Ellie och sedan åkte jag direkt på jobbet nästan.

Iaf, here it goes!

Det började med att vi åkte mot Umeå kl.8 på morgonen, när vi kom fram gick vi och handlade diverse grejer till lilla Ellie, bland annat en säng, halsband, schampoo, mat, godis, leksaker och en silverbricka i form av ett hundben där hennes namn och vårat telefonnummer står ingraverat. Vi åkte vidare in till centrum och där satte jag och Julia oss på ett kinamatställe och åt i timmar, typ ;P Familjen kom senare och åt och efter att de var färdig så åkte jag, mamma och pappa mot flygplatsen.

Vi satt där i ca 20 min innan planet hade landat och det började rasa in människor som hade flygt från Arlanda och tanken slog oss, hur tusan ska vi veta vem som är Siv, kennelägaren. Vi visste hennes hårfärg och att hon borde vara brun efter två veckor på utlandet. Vi visste inte hur de tar hundar på planet, om hon skulle komma på bagagebandet eller hur det var. Medan tankarna snurrade och ögonen granskade alla människor som var där så hörde vi ett svagt skall, vi letade efter källan till detta skallet och hittade därmed Siv och lilla Ellie i en liten väska. Huvudet dök upp och genast blev vi kär.

Vi hjälpte henne med väskan och satte Ellie mellan mig och mamma i baksätet. Eftersom att Siv skulle till sin syster i Umeå (de har nyligen flyttat till Skåne och hennes besök hos hennes syster blev ju lägligt då hon samtidigt kunde lyga upp Ellie) så körde vi dit henne, både för att hennes syster skulle slippa hämta och för att Ellie skulle få springa av sig lite. Hon var så lugn, hade inte brytt sig alls vid lyftningen eller landning, hon fick förresten sitta bredvid Siv inne på planet. Hon brydde sig inte alls om bilresan utan låg och sussade så lugnt i sin lilla väska. Väl framme hos hennes syster så fick Ellie sträcka på benen, lilla bambi på hal is, typ. Hon var så kaxig och skällde på den större schnauzern men blebv genast tillsagd och då blev hon inte alls stor på sig. Hon sökte skydd hos oss och verkade vara så säker på oss.

Vi blev bjuden på fika och efter det så överlämnades Ellie till oss och våran resa hem skulle påbörjas, antagligen hennes längsta bilresa hittills. Vi stannade många gånger efter vägen, hon fick dricka och sträcka på benen, ena stunden var hon däckad av trötthet och nästa så var hon hur pigg som helst. Väl framme hemma så var det några osäkra steg runt bilen, sen gick hon raka vägen mot dörren och gick in. Vi bar upp henne så hon förmodligen inte kan gå i trappen än och så fick hon snusa omkring uppe. Fick sitt sista mål mat för dagen, busade lite trots att klockan var runt 12 och sedan blev det läggdags för Ellie, våran lilla bebis!

Allt som allt så gick allt bra, hon verkar än så länge trygg med oss och Dorotea. Hon har varit så duktig och verkar trivas. Vilket är hur kul som helst, hon är kelig och pigg och inte alls så blyg som jag trodde att hon skulle vara efter det de sa. Imorse var det en trött hund som jag väckte vid sju för morgonpromenad runt kvarteret men en superpigg och glad hund när vi kom in (iaf i en timme, sen slocknade hon ;P)

Längtar redan efter lillstintan vår och i kväll ska jag lägga upp bilder där på bloggen så ni ska få se. Kanske att jag kan fíxa någon bild redan nu.

Det var det, info och bilder/videor ska komma titt som tätt, detta är ett minne att komma ihåg.

nej, ska väl sätta igång och jobba då.

Pusshej från en glad Cecilia


Kommentarer
2 KOMMENTARER   


Emma säger:
    2009-03-31 | 11:27:24

Å va mysigt :) måste få se henne! :D

Sabitha säger:
    2009-03-31 | 21:14:48

Vilken sötnos ni har. Lät spännande att hämta en hund, jag vill också ha en! Men...vad har hänt med Siri? :/


KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




TILL STARTSIDAN
http://gabriellaj.blogg.se

RSS 2.0