det här...

          Publicerad 2009-12-31, 21:47:10 / ♥ Dagbok / 0 Kommentarer
6afd16d7627a184e226644a7da19bb70.png

Kolla varifrån!

det här är den näst bästa nyårsafton någonsin. Den bästa var för tre år sen då Sammy och jag åkte upp på fjället vid tolvslaget och satt där helt själv under stjärnhimmel och såg på alla fina fyrverkerier som sköts upp från byn. Nu sitter vi här med tända ljus, vin, ost och kex och frukt. Det kan inte bli bättre. Gott nytt år alla!



då var...

          Publicerad 2009-12-30, 22:51:30 / ♥ Dagbok / 0 Kommentarer
0-7a2b1dff43240ac8f76b89e78b24d8f5.png

Kolla varifrån!

då var man på väg hem från Umeå än en gång. fick biobiljetter av svärföräldrarna så det blev Avatar i 3D. Jisses vilken film. Helt underbar, storyn och världen! Grät t.o.m en skvätt. älskar att åka bil med älsk, det är bland det mysigaste som finns. Vi för alltid, för evigt!

Hem och packa färdigt och hä på släpvagnen sedan rullar vi mot Borga inatt för ett dygn. Imorgon ska vi två mysa som bara vi kan innan Sammy åker iväg och jobbar i hela 10 dagar. saknade jag honom då han var borta i 7 dagar hur tusan ska detta gå då? Well well. Hörs imorgon. Tar med oss dator och Sammys nya trådlösa bredband så hörs imorgon! Pusshej! btw, Sammy säger hej :P min goofy!



Året 2009

          Publicerad 2009-12-30, 02:45:11 / ♥ Dagbok / 1 Kommentarer
Ska försöka göra någon tillbaka blick på året som gått, men inte har det hänt så speciellt mycket roligt så det får bli som det blir :)



1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Åkte på semester själv, utan familjen. Första året inom arbetslivet, alltså inget lov så lyckades få tre veckor som jag och älsk spenderade på bästa sätt. Vi tog en roadtrip ner till bland annat Borlänge, Leksand. Vi badade, gick på bio, åt på fina restauranger och bara var. Det var den bästa tiden på hela året tror jag.

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Jag är en sådan tråkig person som inte har några nyårslöften. Tror jag ska bryta det för i år. Har faktiskt ett riktigt bra löfte i åtanke, så får se vad det blir med det :) Det avslöjar jag hur som haver inte här än så länge :)

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja, min brors ex som jag tycker så väldigt mycket om fick sitt andra barn alldeles nyligen sedan är en gammal arbetskollega/vän gravid nu :) Tycker det ploppar ut bebisar åt alla håll, riktigt kul!

4. Dog någon som stod dig nära?

Min mormors bror dog i December, vi stod väl inte så nära varandra men vi var ju ändå släkt.

5. Vilka länder besökte du?

Har inte åkt någon längre sträcka, inte utanför Sveriges ramar iaf.

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?

Att få resa, då förra frågan kom på tal. Sedan hitta någonstans att grena vidare på, hitta mitt kall om man så vill kalla det.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?

30 Juli. Det var då Sammy tog med mig på en överraskning i födelsedagspresent. Hotell med champange, fruktkorg. Blev bjuden på mat och bio och allt var helt underbart. Länk!

8. Vad var din största framgång 2009?

Att jag gick på min första arbetsintervju någonsin och fick jobbet direkt. Det var lycka, men även att jag tog modet till att säga upp mig från jobbet då jag mådde så otroligt dåligt av det.

9. Största misstaget?

Att vara så cynisk och trångsynt. Jag har inte tagit vara på människor i min omgivning då energin har varit på noll många gånger. Ett riktigt stort misstag. Man räcker inte till alla gånger.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

I och med dålig lokal på jobbet så tror jag att jag utvecklade någon sorts mögelallergi. Sedan dess har min ena näsborre blivit konstant tät på nätterna, riktigt jobbigt. Annars så blev det mycket migrän av den där lokalen, men utöver det så har jag inte varit med sjuk än vanligt. Fick då inte baconfebran iaf :)

11. Bästa köpet?

Helt klart min mobil. Det är verkligen en Cillatelefon, en vän som kommer att följa mig i många år.

12. Vad spenderade du mest pengar på?

Det är nog kläder, har köpt hur mycket kläder som helst.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Semestern tillsammans med Sammy gav mig ren lycka, sedan har jag fått träffa min mamma på riktigt vilket man knappt har gjort på 25 år. Vi har blivit en familj som kan äta middag tillsammans igen, utan att någon saknas var och varannan dag.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?

Semestersångerna så som; Kevin Rudolf - Welcome to the World, Henok Achido Feat. Sophia Somajo - Pusher , Nelly P.Diddy & Murphy Lee - Shake Ya Tailfeather och DJ Shadow feat Mos Def - Six Days. Detta är bara några av låtarna 2009. (Länk! om du vill lyssna på låtarna!)

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Garanterat mer glad.

16. Vad önskar du att du gjort mer?

Träffat alla vänner, hälsat på farmor mer, hälsat på bror mer.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Grubblat, grubblar alltid för mycket!

18. Hur tillbringar du julen?

Med familjen och ibland med hela den närmsta släkten. Har alltid mysigt och roligt på jul.

19. Blev du kär i år?

Jag blev kär för tre år sedan och är kär fortfarande idag i samma person.

20. Favoritprogram på TV?

Oj, många, Desperata husfruar, 2½ men, greys m.fl.

21. Bästa boken du läste i år?

Utan tvekan The Twilight Saga, alla fyra.

22. Största musikaliska upptäckten?

Oj, ingen aning. Tråkigt svar ..

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?

Lapplandsringen i guld önskade jag mig och den fick jag också. Ingraverat "Cecilia 20 är". Tar aldrig av mig den. (Tack än en gång mamma och pappa) Länk! med info

25. Något du önskade dig men inte fick?

Inte det!

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?

Firade med syster, sammy och kusin då min morfar opererades samma dag. Så vi gjorde en tårta och hade kul på kvällen. Var helt klart nöjd och så tror jag nog att det bringade lite tur då han opererades på min dag.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Nej, jag är väldigt nöjd över hur det har varit.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?

Ledigt, bekvämt, cilligt och snyggt (tycker jag personligen sen om någon annan misstycker skiter jag i :P)

29. Vilken kändis var du mest sugen på?

Hmm, Sammy är min stjärna!

30. Vem saknade du?

Mormor och farfar, alltid!

31. De bästa nya människorna du träffade?

Utan tvekan mina gamla kollegor på jobbet, Hanna och Therese. Underbara människor, synd att man inte träffar dem så ofta :/






Tisdag

          Publicerad 2009-12-29, 12:27:43 / ♥ Dagbok / 0 Kommentarer
Idag händer det inte alls så mycket. förutom att hålla elden vid liv så man inte fryser ihjäl då det är över -20 idag igen. Är riktigt less på att det är svinkallt hela tiden ;/ Ingen promenad med vovven då inte, hon fryser nästan tassarna av sig.

Imorgon är det äntligen tid för bio, kanske bror med flickvän följer, får se. Får hoppas på att det inte är lika kallt heller så att bilen inte plågas ihjäl. Har väl egentligen inte så mycket att säga, skriver mest för att visa att jag lever :P

Hörs kanske senare om det händer något intressant :P


Söndag

          Publicerad 2009-12-27, 15:52:33 / ♥ Dagbok / 1 Kommentarer
Hela helgen har varit lika stressig känns det som. Dock har det varit skönt att ha tagit vara på tiden med bror då han inte kommer hem ofta. Trots att han bara bor i Umeå så är det inte så ofta som man träffas. Känns tomt nu då han har åkt :/

Har laddat över bilderna från kameran också. Ikväll blir det nog storuman för att se på skotertävling, blir nog roligt och mysigt, ska inviga mitt nya underställ då som jag fick i julklapp, det var den bästa julklappen någonsin. Hatar att frysa, så nu har jag mina två laget, bambuställ lager 1 och fleeceställ lager 2. Så idag blir det till att testa om det fungerar :)

 

 

Våran fina julgran, pappa har gjort ett perfekt val i år, den är så fin och jämn!

 

 

 

Ellie somnade två gånger under denna vecka, under täcke och filt. Hon är så mysig :)

 

 

TomteCilla, julkulor i öronen :)

 

 

Tim och Ellie :)

 


 

 

 

 

 

Några av mina fina julklappar, fick lite annat smått och gott också som smycken, parfymer, sockar, tröjor och så. Även New Moon soundtrack :D

 

 

Pappa blev så stolt över hur fint det var utanför huset med alla lampor och lysen. Och visst blev det fint. Ellie kom med på ett hörn också

 

 

Sist men inte minst en bild på fina älsklingen, han var dock inte riktigt med men ;P

 

nej, nu måste jag börja klä mig inför skotertävlingen, roligt roligt :)



Min bästa julafton på länge!

          Publicerad 2009-12-25, 02:09:27 / ♥ Dagbok / 0 Kommentarer
Den innehöll allt, ett morgonbesök hos farmor och lämnade av hennes julklapp, vi hjälpte alla till med matlagningen för att avbelasta mamma, vi blev färdiga ganska fort, åkte ner på kyrkogården och tände ljus på mormors, gammelfarmor/farfars, gammelmormor/morfars, fasters och farfars grav. Huvva, man ska inte ha så många gravar att tända ljus på. Tänk om faster hade varit i livet idag, fick aldrig fira en enda julafton med henne :/

Efter det åkte vi hem och kom precis hem till Kalle Anka, så blev glöggdrickande och tv ett tag. Efter det blev det mat, vi har typ alltid ätit efter Kalle Anka, mamma förbereder det sista innan allt är klart. Vi alla satt och åt och pratade, vilade sedan ner maten sedan öppnades julklapparna och så såg jag sista avsnittet av julkalendern.

Efter det satt jag och syster oss ner med det nya Wii-spelet vi har fått;

 

Efter det kom Rogers så det blev fikning och prat. Efter ett tag satte sig vi barn och spelade ett spel, skitroligt;

 

 

Så efter ett antal spelomgångar så drog resten av familjen Eriksson hem runt 12, så nu har jag spelat lite till men ska ge mig för idag och ta mig en god tunnbrödmacka med rökt ost och sedan lägga mig för att sova. Ska bara ha en slappardag imorgon, heeela dagen och kvällen. Det ser jag fram emot :)

Well, well, imorgon blir det upp till bevis när det gäller min kamera, ska lägga in en massa bilder från den imorgon så ni får något roligt att läsa :)

Sov gott gott folk!

Pussgodnatt!


Dålig uppdatering

          Publicerad 2009-12-24, 10:37:50 / ♥ Dagbok / 0 Kommentarer
Meeen, det har sina orsaker, har haft fullt upp denna vecka, och så menar jag verkligen fullt upp från morgon till kväll alla dagar. Sjukt. Var riktigt trött igår alltså. Well well, skulle in och hälsa god jul till alla mina läsare, för det ska jag ha.

Återkommer med ett inlägg imorgon eller så, med bilder dessutom för nu har jag fått min nya kamera ;) äntligen. Tog skitmånga kort igår, det är så roligt att ta då det blir skarpa kort :)

Ja, som sagt, GOD JUL! :)


 


 

 

Min kamera btw :D Tipsar den verkligen för de som är amatörfotografer!



Japp!

          Publicerad 2009-12-22, 08:55:33 / ♥ Dagbok / 0 Kommentarer
Då är man snart på väg :) Åker till vilhelmina för klipptid klockan 10.00 och sedan fika med kollergor från mitt gamla jobb, sedan blåsa iväg till dorotea, slänga in hunden i bilen sedan åka till hennes frisör i Ström sedan hem :P

Haha kommer nog inte ens hinna tänka på vad jag gör idag :P

well, well, hörs sen :)


Strömsund och julklappsshopping!

          Publicerad 2009-12-21, 10:12:29 / ♥ Hunden Ellie / 1 Kommentarer
Denna dag skulle egentligen hunden klippas till också men hon avbokade, så måste försöka få tag på en ny tid på onsdag. Jisses vad stressigt det blir innan jul, speciellt om man ska hinna klippa hunden den 23 då det är min brors stora dag! Han blir gammal då ;) hihi!

Well well, snart åker vi till Strömsund för att handla de sista julklapparna och göra julhandlingen av maten. Så efter denna dag är vi ett steg närmre att vara redo för julen :) det är snart jul. Kul kul. Och imorgon ska man till Vilhelmina för att bli klippt och slingad, ännu roligare :D plus att man får träffa trevligt folk, det är aldrig fel :)

Åh, dessa dagar blir så bra, sedan toppar man allt med julen i egen hög person (?). nej, ska dra mig! :)

Pusshej!

EDIT: Fick även på film då Ellie leker med sig själv, hon slänger upp bollen i luften och sedan jagar hon den. Då hon har riktigt tråkigt, är speedad och ingen leker med henne så har hon löst det på så vis och jag tycker att det är riktigt smart :) Ska lägga ut den ikväll. Blev mycket flumfilmning men det får ni ta :P haha. Var tvungen att jaga upp henne för att hon skulle fortsätta då hon var tvungen att fokusera på alla andra som sprang omkring i huset. Sedan fick jag även på film då hon visar att hon vet vars bollen är, hon tappar den konstant under soffan och hon är så tydlig med att visa vart den är och att hon vill ha den :P haha!

Ja, som sagt, ska visa er sen :)


Har varit lite upptagen idag :)

          Publicerad 2009-12-19, 19:49:36 / ♥ Dagbok / 2 Kommentarer
Så har inte kunnat blogga, men nuså, kommer det tom ett inlägg med bilder ;P

Har haft en mysig kväll, gjort mina första vårrullar någonsin, kan inte säga att de blev dålig, men de blev inte perfekta heller :P Träning ger färdighet :) Sedan gjorde jag och Emelie ett pepparkakshus, eller ja, vi satte ihop ett, sådant som man kan köpa färdigt på ica t.ex. mycket lättare :P

 

 

Vårrullar, kycklig med glasnudlar, ris och sweet chili sås :) Supergott!

 

 

Under arbetet :P

 

 

 

Observera våra fina istappar ;) hihi!

 

well well, det är vad min eftermiddag har bestått av, nu ska jag och syster ner på macken, sedan ska jag se klart filmen eller åka till Svanabyn. Får se :)

 

Pusshej!



Myskväll!

          Publicerad 2009-12-18, 19:58:10 / ♥ Film ♥ / 1 Kommentarer

Älskar helger, de är så sköna och lugna. Många skulle nog anse att jag är tråkig, men jag trivs. Har ätit en av mammas goda vaniljbullar och kollat på julkalendern, ska nu ner och se film. Tänkte visa lite hur vår dörr såg ut imorse, allt har dock försvunnit nu så det märks väl att det har blivit mildare ute. Helt sjukt, då man är "van" vid -30 till -35 så tycker man att -20 inte är så farligt. Precis som skillnaden mellan -10 och -20 som också känns himla stor :P






Frost längs hela fönstret bredvid dörren och längs dörrkarmen. Känns som om att man skulle frysa ihjäl, frysa inne, typ. Well, well.



Filmen jag håller på att se (började igår men sen kom Sammy och han tycker inte om kostymfilmer eller "äldre" filmer :P) heter Försoning. Har lagt till en länk så klicka på filmens namn för att läsa lite om den. Tycker om Keira Knightley, tycker hon är så bra skådespelare så tycker de flesta av hennes filmer är bra, så som The Duchess som jag skrev om efter att jag hade sett den, länk!





Skriver kanske mer senare



Vilken helvetes dag...

          Publicerad 2009-12-18, 13:24:21 / ♥ Dagbok / 1 Kommentarer
om man får säga så. Vaknade klockan sju och var hur pigg som helst. La mig igen för att jag visste att jag inte hade nog mycket att göra tills klockan var åtta. Kunde ändå inte somna så jag klev upp och donade på. Klockan tempen, -35, illa! Vågade mig inte köra till Vilhelmina, var rädd att bli stannades efter vägen och i denna kyla är det nog inte roligt att stå efter vägen helt själv tills det kommer någon bil.

Inte nog med det, att jag missade min frisörtid och en träff med gamla kollegor så är det vattenläcka i Dorotea. Eller ja, det ska tydligen vara lagat klockan 14.00 idag. Så förhoppningsvis blir det väl ordnat.

Well, well, ingen skada skedd, förhoppningsvis kan jag träffa H och T på tisdag, då fick jag en ny tid så kanske de har tid då igen! :)


Ellie ♥ Väskor

          Publicerad 2009-12-17, 19:05:46 / ♥ Hunden Ellie / 0 Kommentarer
Vi fick en bild på Ellie innan vi fick henne, på den bilden så sitter hon i en resväska. De skrev att hon tyckte om att sitta i väskor och att de fick plocka ut henne hela tiden för varje gång de gjort det så satt hon sig i den igen :P

Så tänkte testa och se vad hon gör med en väska nu, efter ca ett år. Hon satt i den, länge satt hon kvar. Hon såg så gullig ut :P ska lägga in en bild sen och visa, borde ha en bättre väska, tog en av mina pumaväskor, en storlek större som jag aldrig har använt, som jag inte riktigt tycker om men där satt hon faktiskt ganska bra :P haha! Gullhunden!



Edit: Här har jag bilderna som de bifogade i mejlet, återkommer senare med bilderna från idag :)

 

 



Nyårskläder

          Publicerad 2009-12-17, 18:15:25 / ♥ Shopping / 0 Kommentarer

Cobain Top SEK 699, Gestuz - NELLY.COM

 

Hade varit drömmen på nyår! :/ Från Nelly!



Hårfärg imorgon?!

          Publicerad 2009-12-17, 17:45:33 / ♥ Ytligt! / 0 Kommentarer
Tycker om den här färgen, ungefär så ljust som jag har nu på övre lagret på huvud (eller hur jag nu ska förklara :P haha) men det skulle kännas så fint med den där guldbruna färgen :D

Vad sägs?



-25 till -30 grader idag!

          Publicerad 2009-12-17, 16:25:53 / ♥ Dagbok / 0 Kommentarer
Idag är det riktigt kallt. Huvva. Tankade och under den lilla tiden höll jag på att dö. Bilen frös också, lurade oss med bromsarna men sen då den blev varm visade det sig att han bara frös helt enkelt.

Hunden fryser, hon måste ha en 10 liters blåsa som mamma har sagt idag, har varit ut med henne ett flertal gånger men vi tror att hon inte har gjort något iaf. Hon hoppas med bakbenen och står med framtassarna i vädret. Hon uppskattar inte helle kylan så speciellt mycket.

Pappa som är vägkontrollant har varit på ställen där det har varit upp mot -40 grader. Huvva! Kalla sverige.

Nej, nu ska jag göra spenatstuvning, det blir potatis, fiskpinnar och spenat idag, gott tycker jag :)

Hörs senare :)




Bild från google!



Gullunge!

          Publicerad 2009-12-17, 00:12:10 / ♥ Videoinlägg! / 0 Kommentarer
Var in på Lindas blogg och hittade den här roliga och gulliga videon! :)


 

Låten påminde mig om en video som gick förut med en av mina favoritfigurer ;)

Sweety!

 

 

 

 

Hittade inte just låten då han sjunger men det får duga iaf. Ska lägga mig nu faktiskt, ögonen svider :/

 

Pussgodnatt!



En snabb uppdatering

          Publicerad 2009-12-16, 22:30:42 / ♥ Önskar mig! / 0 Kommentarer
Har inte hunnit riktigt idag känner jag, har solat, varit ut med Ellie, städat och en massa annat. Så slänger in ett snabbt så får jag uppdatera lite mer imorgon :) Håller på att se film också så.

Imorgon är det möte på arbetsförmedlingen sedan ska jag och mor en sväng till Lajksjö för att kolla lite, de har ju så mycket med grejer på affären där så det är nästan kul att bara gå och titta :)

Högst upp på min önskelista i år kan jag tala om att det är:










En samsung ST550



Goddag!

          Publicerad 2009-12-15, 13:58:11 / ♥ Dagbok / 1 Kommentarer
Idag är det tisdag, tycker veckorna går så himla fort :S

På fredag så har jag något att se fram emot, frissan och ska få bli fin i håret precis innan jul och nyår :) Sedan ska jag även få träffa mina gamla kollegor, vilket var månader sedan. Vi har nog mycket att prata om, synd bara att jag fick veta idag att Stenmans har stängt ner vilket var riktigt tråkigt. Så fika på stenmans blir det då inte.

Well, well, mor håller på att baka lussebullar, jag sitter och ska göra något riktigt kul men hemligt ;) och ser på julkalendern. Trots att den är dålig så är det med mysfaktor som spelar stor roll i juletider, vare sig man vill det eller inte :P Skulle dö om det inte var någon, noll julkänsla isf!

Återkommer kanske senare :) Med liter bilder, kanske blir lite roligare läsning då :)


Tredje advent igår!

          Publicerad 2009-12-14, 13:12:06 / ♥ Dagbok / 1 Kommentarer
Ja, det vill säga att tiden går fort, riktigt fort. Nästa vecka är det jul och har inte köpt några som helst julklappar. Illa!

På fredag blir det vilhelmina. Ska till frisören en sista gång på ett tag så att man är fin innan jul och nyår :) Funderar starkt på att klippa lugg men ska fundera liiiiite till innan fredag. De kan vara fint med lugg men ändå jobbigt, man kan bara inte kliva upp och så ligger allt som det ska. Hade lugg första året i gymnasiet och har haft mittbena i princip hela tiden innan det och denna mittbena försvann aldrig så luggen såg knäpp ut om man inte la i något klet som fick den att ligga stilla :S

Kanske man ävan kan hoppas på en liten träff med två som jag har jobbat med tidigare. Det var ett bra tag sedan man träffades. Plus att de har hänt en hel del sedan dess så det vore himla kul :)

Well well, ska väl göra något av dagen. Köra ner mor till en massa ärenden iaf sen tror jag att jag ska besöka solen för 40 min :)



Våran kära hund Ellie!

          Publicerad 2009-12-11, 18:00:04 / ♥ Hunden Ellie / 1 Kommentarer
Nu ska jag tala om för er hur våran vardag ser ut, då vi har en ganska så precis ettårig dvärgschnauzervalp :P

- NEJMEN, vad har du i munnen nu då Ellie!!!!!???!!!

- NEJMEN, vad tuggar du på!!!!???!!!!

- NEJMEN, vad bär du på nu då????!!!

(kommer ut ur ett rum och ser så himla oskyldig ut, man springer dit snabbt och säger:) - MEN vad har du gjort nuuuu då?!?!?!?! (en matta har lidigt, en sopkorg kan ha blivit undersökt, en av mattes böcker kan ha blivit söndertuggad, trots att det bara har hänt en gång)


 

♥ Gud vad tråkigt våra liv skulle vara utan våran älskade tuss! ♥



Myror i armen och betalda räkningar

          Publicerad 2009-12-11, 14:55:23 / ♥ Dagbok / 0 Kommentarer
Så ser en fredag ut för mig, iaf just nu.

Från och med att jag vaknade vid 11 så pyr det så där otäckt i min högerarm, riktigt jobbigt. Det känns som att det är myror och jag går och spänner hela tiden för då känner man inte det där jobbiga. Surt.!

Ska även betala räkningar, med mina "sparpengar", känns inte heller så kul. Vad fan ska jag köpa julklappar av i år? Har ju inge pengar kvar nästan trots att räkningarna kommer varje månad. Har ju utgifter på minst 1100 kr varje månad. 1100 kr som jag inte har då min akassa bara strular till det. Suck! Ja, livet är inte lätt. Önskar att jag fortfarande gick gymnasium.

Har startat en disk, hämtat köttfärs och skrivit handlingslapp, ska snart ta på hunden selen så att vi kan gå ner till mamma så att vi sedan ska följas åt och handla. Snart är det jul, alla :) Mysigt! Denna jul ska bli perfekt!

nej, återkommer väl senare. Kanske med lite bilder, detta är ju bra tråkigt med bara text :) Lägger ut en ny favoritbild på mig och Ellie :) älsklingsnosen som sitter alldeles bredvid mig! :)




Idag ser dagen ut så här..

          Publicerad 2009-12-10, 10:42:43 / ♥ Dagbok / 3 Kommentarer
Ska lämna in ett papper på arbetsförmedlingen så jag får några julklappspengar sedan drar jag och mor till Hoting för att kolla om man hittar några julklappar och sedan vidare till Rossön med skoterdynan till panteran så att vi sedan kan hä bort den. Trots att det bara är till Hoting och Rossön som vi ska så känns det kul att göra något annat än att bara sitta hemma :)

Ska fortsätta på mina sockar innan vi åker, blir nog klar med skaftet idag :) Så snart har jag mina sockar :D


Cecilias andra stickade tjocksockpar

          Publicerad 2009-12-09, 12:45:32 / ♥ Dagbok / 1 Kommentarer
Japp, nu är de påbörjade. Har börjat om typ tre gånger då jag hela tiden glömmer bort om jag började med räta eller aviga maskor på vissa stickor. Så istället för att bli resårstickning blev det schackrutigt :P Inte så speciellt snyggt eller med mening. Men nuså, börjar det likna något.

Har riktigt tråkigt idag! :/


Ellie tycker inte om gubbar som harklar sig! :P

          Publicerad 2009-12-08, 15:30:05 / ♥ Videoinlägg! / 1 Kommentarer

 

Tittade på det här klippet som jag hittade hos Foki, de håller ju ändå på i ca 1 minut och Ellie tittade sig omkring och undrade var det lät ifrån, till slut börja hon tokskälla :P Tycker inte videon var så himla rolig dock :P



Händelserik dag.. eller?

          Publicerad 2009-12-08, 15:23:38 / ♥ Dagbok / 0 Kommentarer
IDag känns det som om att jag har gjort hur mycket som helst. Försöker att kliva upp lite tidigare än ett numera, att kliva upp är jag har vaknat och det inte är allt för tidigt så idag klev jag upp tio i tio. Riktigt härligt. Så idag har jag hunnit med att städa upp lite, handla, skulle åka till farmor men inget svar då jag ringer hem till henne så det sket sig.

Ska försöka lära mig att sticka strumpor, men behöver nog hennes hjälp :S ska se om jag hittar någon sida på internet som förklarar lite mer ingående. Tror inte att jag har problem med själva foten eller skaften men om jag minns helt rätt så var hälen riktigt jävla svår :S Men strumpor är nog ganska bra att kunna sticka så måste verkligen försöka :S

Well, well. Om ca 2 timmar kommer syster och jag tror att pappa också kommer hem då. Mamma är nog också på väg hem snart. Skulle ju egentligen också följa till Umeå, hjälpa mamma att köra men då blev det problem med hunden så blev hundvakt istället. Ska försöka börja med de där himla strumporna. Rapporterar väl om hur det går ;I haha!


Pusshej!

 

Jag och älsklingsvovven! Hon är nog bland den underbaraste varelsen på jorden!



Fullspäckade dagar.

          Publicerad 2009-12-08, 15:09:23 / ♥ Dagbok / 1 Kommentarer
Ihelgen har jag i princip haft fullt upp. I lördags blev det som sagt en tur till Umeå, köpte mig äntligen en skoterjacka som var ett måste. Kom hem rätt sent, vid nio så var utslut.

Dagen efter så var det tunnbrödsbakning på g, klockan nio bar det iväg till Ormsjös bagarstuga och vi satte igång och skulle baka 6 liter supergott tunnbröd. Tog lite bilder, otroligt nog :P Baka tunnbröd är bland det mysigaste som finns och att äta nybakt tunnbröd är bland det godaste som finns :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gott med riktigt tunnbröd! :)





Imorgon..

          Publicerad 2009-12-04, 21:24:22 / ♥ Dagbok / 0 Kommentarer
blir det nog Umeå. Tycker man far dit så jävulst ofta så det är sjukt. Köra folk till och från sjukhuset dessutom. Konstant. Well well, imorgon blir det iaf att följa Sammys släktingar för att hämta en skoter. Kan ju bli roligt än att bara sitta hemm :)

Ska lägga mig och läsa lite ur min bok innan älskling kommer och det blir filmtajm! :)

Pusshej!


Hyra film!

          Publicerad 2009-12-04, 21:13:41 / ♥ Dagbok / 1 Kommentarer
Ska ner och hyra film och mysa till det med ljus och godis med älsk. Det behövs! :)

 

 

 



Två bra låtar!

          Publicerad 2009-12-04, 17:34:41 / ♥ Life and music! / 0 Kommentarer
Kan lika gärna lägga in två bra låtar också som jag har fastnat för, ena lite äldre den andra är ny. Men båda är svinbra, mest för texten!





The Cardigans - Communication




Black Eyed Peas - Meet me halfway (lite dålig kvalla, men låten är ändå bra)



Yeah!

          Publicerad 2009-12-04, 17:31:41 / ♥ Dagbok / 1 Kommentarer

Skotrar gör livet roligare, så är det bara! Idag tog pappa hem sin nya leksak :)



Men vad som är under får ni se någon annan gång ;)



Haha vilken rolig :P

          Publicerad 2009-12-04, 16:10:42 / ♥ Twilight Saga ♥ / 1 Kommentarer
Eller så är det jag som har dålig humor :P


Källa: TheTwilightSaga

 

Kanske så är fallet :P



Godmorgon!

          Publicerad 2009-12-03, 09:29:58 / ♥ Dagbok / 1 Kommentarer
Har varit vaken sedan sju, inte meningen men det blev så. Hämtade upp Vicky efter vägen från Svanabyn och gav tillbaka henne den kalla bilen :S Så här sitter jag och väntar på att mamma ska vakna, var tänkt att göra vaniljbullar idag tror jag. Mamma gjorde några igår men ska göra fler idag :P Är galen i vaniljbullar, tycker knappt om kanelisar.

Sedan ska vi baka andra kaksorter och köpa present åt pappa, för han fyller år idag, både han och Ellie fyller år :)

Så GRATTIS pappa och Ellie :)




♥ Inte världens finaste bild kanske men nog är det världens finaste pappa! ♥





Och en Ellie som ligger och sover som mysigast! :)



Bakning!

          Publicerad 2009-12-02, 13:37:57 / ♥ Twilight Saga ♥ / 1 Kommentarer
Både jul och födelsedagsbakning då vi har två i familjen som fyller år i December :) Ska lägga ut lite bilder sedan på bakningen som vi oftast alltid gör innan födelsedagar och jul :)

Vaknade lite senare idag, kände att om jag kunde sova lite längre än till fem och till sju så skulle jag tusan göra det. Låg och läste till klockan tre imorse så. Just det ja, har ju börjat läsa sista Harry Potterboken, såg Halvblodsprinsen ihelgen med några av Sammys släktingar och hade inga som helst minnen av hur den slutar så tänkte att jag lika gärna kunde läsa den igen :)

Måste lägga ut en låt också som är grymt bra, en riktig Cillalåt :)

Amadou & Mariam & The Magic Numbers - All I believe in

 

En låt som spelas i scenen då Bella och Jacob är i garaget och hon berättar att hon inte tycker om musik för att det gör för ont. Well, well, ni som har sett den förstår :)

Har letat efter den ända sedan jag såg filmen och hörde den lilla snutt som spelades i filmen. Nu har jag äntligen hittat den!



Familjen Jonssons julpynt!

          Publicerad 2009-12-01, 23:05:33 / ♥ Dagbok / 1 Kommentarer
Eftersom det är första december idag passar det väl bra att visa vårat julpynt som jag har lovat, eller hur? :) Anledningen till att det ens är någon mening att visa det är för att det inte är vanligt julpynt. Det är pynt som nästan ingen annan har och är det någon som har det så är det släktingar, i princip.

Min mormor var jätteduktig på att pyssla, hon gjorde prinsessklänningar, alltså riktiga med spets, pärlor och tillbehörande prinsesskronor och tiaror. Alla tyckte att jag var lik Madicken då jag var liten så då sydde hon en Madickenklänning som blev en favorit. Hon satt oss med deg och så gjorde vi tomtar och troll och massa annat kul, sådant som man bara gjorde på dagis och fritids annars. Hon var verkligen världens bästa mormor. Hon finns inte hos oss idag men eftersom att hon var så duktig på att pyssla så hann hon med att göra vissa speciella saker som kommer fram VARENDA jul, utan undantag. Skulle vi någon gång råka glömma (vilket inte skulle kunna hända då dessa saker är de som letas fram och frågas om först) så skulle det aldrig vara någon jul.

Nu låter det precis som om att jag pratar om saker som är gjorda i ren guld, eller som om att det hon har gjort skulle kunna säljas för miljoner. För andra kanske det inte ser så mycket ut för världen, men för oss är det som renaste guld!



 

Här är julkrubban som mormor har gjort, hon har målat alla gubbar och alla finns med, Jesusbarnet, Maria, Josef, de tre vise männen, fåraherdarna, får, en ko och åsnan.

Det är så mysigt att ha den tänd nu så här på kvällen, den lyser så fint och bara att tänka på att mormor satt och gjorde detta och att det uppskattas så mycket av oss är jul.

 


Riktigt dålig bild, suddig :/ Men hon var så noga, ögonbryn, pupiller, ögonlock, läppar, alla detaljer finns med.

 

 

Knappt värd att lägga ut, kanske tar en bättre bild senare och byter ut :P

 

 

Den har alltid stått på denna bänk, hedersplats!

 




 

Sedan har vi tomtefamiljen, eller ja, familjen Jonsson i tomteformat! Även mormor som har gjort detta.

 

 

Här har vi pappa längst bak, med långt skägg och sedan har vi min bror Daniel längst fram. Daniel har alltid läst serietidningar och mormor har tom ritat dit Kalle Anka på den lilla tidningen han håller i.

 

 

Här har vi mamma!

 

 

Här har vi min lillasyster Emelie med tummen i munnen och handen som håller i sin klänning, hon är blyg och det är väl det som mormor har tänkt på :)

 

 

Och här har vi jag, jag sjöng mycket när jag var mindre, i en kör osv så min tomte sjunger. Hade även hår ner till midjan så det har hon också lagt till på min tomte :)

 

Bland det finaste julpynt vi har!




 

Sedan har vi den stora ängeln som också alltid åker fram först av allt. Den har mamma fått av en gammal barndomsvän. Får också hedersplats och är så fin då man både kan ha tänt den vanliga lampan och tända ett ljus ovanför!

 

 

Lyser så fint i mörkret! :)

 


 

Så var det med det :) ska nog gå och lägga mig snart, trots att jag slumrade till lite ikväll.

 

Pussgodnatt!






TILL STARTSIDAN
http://gabriellaj.blogg.se

RSS 2.0